Health & Wellbeing

Delftse Poort vindt de gezondheid van onze huurders heel belangrijk. We besteden daarom veel aandacht aan het welzijn van onze huurders. Dit doen we op de volgende manieren.

BREEAM gecertificeerd

Delftse Poort is in het bezit van een BREEAM In-Use certificaat. BREEAM is de methode om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen te beoordelen, bepalen en certificeren.

Klimaat

Professionals die zich prettig voelen, presteren beter. Daarom is er in Delftse Poort veel aandacht voor een goede luchtkwaliteit. Onder meer dankzij het gebruik van innovatie en moderne en energiezuinige luchtbehandelingsinstallaties in combinatie met klimaatplafonds. Daarnaast lopen er verschillende projecten om de luchtkwaliteit nog verder te verbeteren. Delftse Poort support ook de jaarlijkse Earth Hour door niet-essentiële verlichting in het gebouw uit te schakelen.

Groen

De vele planten in Delftse Poort dragen bij aan een optimaal werkklimaat én werkbeleving. Maar niet alleen binnen de muren van het pand is aandacht voor groen, ook op het dak. Delftse Poort heeft een zgn. sedum dak dat vele voordelen met zich meebrengt. Zo heeft dit dak een isolerende werking en is het een ideale waterbuffer. Daarnaast zuivert een groen dak de lucht en draagt het bij aan de biodiversiteit van de omgeving. De 2 bijenvolken die op dit dak zijn gehuisvest dragen hier ook voor een belangrijk deel aan bij.

Eten

Gezond, duurzaam en vooral lekker eten met verse ingrediënten uit de streek. Dat is het uitgangspunt van de koks in Delftse Poort. Elke dag weer anders!

Water

Evides is het waterbedrijf voor Rotterdam en omstreken. Het kraanwater in Rotterdam is van de hoogste kwaliteit en wordt dagelijks op meerdere punten gecontroleerd. Het drinkwater van Delftse Poort wordt vervaardigd uit Maaswater dat zachter gemaakt wordt in de Maasbekkens in de Biesbos. Klik hier voor meer informatie over de waterkwaliteit van Delftse Poort.

Verlichting

Daglicht is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Op alle plekken in het gebouw werken professionals daarom met daglicht, aangevuld met LED-verlichting die zich automatisch aanpast aan de buitenomgeving. ’s Nachts is dit echter anders. Volgens diverse onderzoeken verstoort een klein beetje kunstlicht het slaap-waakritme van de mens. Een donkere slaapkamer is dus belangrijk voor een goede nachtrust. Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

Vitaliteit

Mentale gezondheid is gezondheid van je geest. Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan je lijf, aan je conditie, je fysieke gezondheid. Als je je fitter wil zijn ga je meer bewegen, vroeger naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar wist je dat de verzorging van je geest net zo belangrijk is? Als je namelijk niet alleen lekker in je vel, maar ook lekker in je hoofd zit, functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas (bron: ggd). Delftse Poort heeft 2 verschillende sportfaciliteiten waar diverse verschillende lessen worden aangeboden voor elk sportniveau.