Zowel binnen als buiten de muren van ons kantoorgebouw is aandacht voor duurzaamheid. Ons team werkt er hard aan om te zorgen dat Delftse Poort niet alleen een prettige werkplek is, maar ook zo milieuvriendelijk mogelijk. We zijn dan ook trots op onze BREEAM en WELL certificaten. Bovendien zijn we duurzaam bereikbaar, dankzij onze ligging naast Rotterdam Centraal.

BREEAM certificaat

Delftse Poort is in het bezit van een BREEAM In-Use Very Good certificaat. BREEAM is de methode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te beoordelen en certificeren.

Ons gebouw heeft onder andere energiezuinige verlichting en klimaatplafonds. We scheiden meerdere afvalstromen, waaronder statiegeld flesjes en blikjes. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Ook het restaurant heeft aandacht voor duurzaamheid.

Lees meer over BREEAM
Vergaderruimte

Energiezuinig

Delftse Poort heeft energielabel A++ en voldoet daarmee ruimschoots aan de wettelijke norm. Voor kantoren groter dan 100 m2 is het sinds 1 januari 2023 verplicht om minimaal energielabel C te hebben.

Het kantoorgebouw is vrijwel volledig voorzien van energiezuinige ledverlichting. Daarnaast hebben de meeste vloeren klimaatplafonds. Dit zorgt voor optimale klimaatbeheersing en een comfortabel binnenklimaat.

Bekijk ons energielabel
Café

Duurzaam bereikbaar

Delftse Poort ligt naast station Rotterdam Centraal, het grootste OV-knooppunt van de stad. Deze ligging zorgt voor uitstekende bereikbaarheid en stimuleert duurzaam woon-werkverkeer. Onze parkeergarage en fietsenstalling beschikken over elektrische laadpalen voor auto’s en fietsen. En heb je een afspraak in Rotterdam, of wil je gewoon de stad verkennen? Via de Elevate app maak je als huurder voor slechts één euro per uur gebruik van onze deelfietsen.

Delftse Poort en Rotterdam Centraal

Groene bijdrage

Delftse Poort is niet alleen een prettige werkomgeving, maar heeft ook aandacht voor groen. Het dak van ons kantoorgebouw is begroeid met sedum, oftewel vetplantjes. Dit groene dak biedt veel voordelen. Het heeft een isolerende werking en vormt een ideale waterbuffer. Daarnaast zuivert het groene dak de lucht en bevordert het de biodiversiteit. De twee bijenvolken die op het dak leven dragen hier ook aan bij.

Ontdek onze faciliteiten