Vernieuwd restaurant Kuster valt in de smaak

“Een frisse ambiance, meer zitplekken en ruime keuze uit lekker en gezond eten.” Het vernieuwde restaurant Kuster valt in de smaak bij de professionals die in Delftse Poort werken. Het restaurant in Delftse Poort is de afgelopen periode flink verbouwd. Met aandacht voor duurzaamheid en gezonde ingrediënten is er bovendien oog voor de toekomst. 

De uitbreiding van het zitgedeelte is niet de enige upgrade die met Kuster is gerealiseerd. Hier start je je dag met écht goede koffie, neem je even een break met een fika en kun je nog gezonder lunchen dan voorheen. Naast het gevarieerde aanbod is Kuster echt een plek om even de verbinding op te zoeken met collega’s en zakenrelaties. Dit sluit goed aan op de bestaande werkomgeving van Delftse Poort. Tip: de Elevate app heeft een loyalty card, waarmee je kunt sparen voor een gratis kopje koffie.

Duurzaam restaurant aan de Weena

“Gezond, duurzaam en lekker eten met eerlijke, verse ingrediënten uit de streek. Dat is het uitgangspunt van de koks in Delftse Poort”, vertelt Julien (Asset Manager bij CBRE Investment Management). “Bij Delftse Poort besteden we veel aandacht aan het welzijn van de professionals die hier werken. Een gezonde en prettige werkomgeving vinden we heel belangrijk. Kuster heeft aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en circulariteit. Dat past goed bij onze ambities als toekomstbestendig gebouw.”

“Ook duurzaam afvalmanagement vinden we een belangrijk thema. Restaurant Kuster heeft herbruikbaar servies in plaats van wegwerpservies. Daarnaast zijn bring your own-bekers van harte welkom.” Een gevarieerd aanbod is ook van belang. Op het menu staan onder andere plant based koffie en snacks, smoothies, yoghurt bowls, salades en vegetarische opties.

Restaurant Kuster Delftse Poort

Tijdens de eerste dagen na de opening werd het restaurant al druk bezocht. Odilia (werkzaam bij Procter & Gamble) is blij verrast door de frisse ambiance. Collega Hanneke vult aan: “Ik vind het interieur prachtig, vooral de lampen. Ook de afwisseling tussen hoge en lage tafels is fijn.” Maarten (werkzaam bij Shell) neemt zijn zakenrelaties graag mee naar Kuster. “Ideaal in combinatie met een meeting. De oude keuken was ook al divers, maar met de nieuwe ben ik erg blij. Er is altijd iets lekkers en gezonds voor iedereen.” Ook zijn collega Joost is blij met het gevarieerde menu, “van Aziatisch tot Italiaans en van warm tot koud.” Zijn persoonlijke favoriet? “Het uitgebreide, lichte saladebuffet.”

Geïnspireerd door Rotterdam

Rotterdam is niet alleen de thuishaven van het nieuwe restaurant in Delftse Poort; de stad bood ook inspiratie voor de naam. Jeroen van Vermaat vertelt: “Een coaster is een speciaal type vrachtschip. Omdat het vlak bij de kust kan varen, speelt het een belangrijke rol in de scheepsvaart. De Nederlandse naam hiervoor is kuster.”

Die verbinding met Rotterdam is voor het restaurant en voor Delftse Poort belangrijk. In Rotterdam wordt bijvoorbeeld gewerkt aan het initiatief Floating Farm, ’s werelds eerste drijvende boerderij. “De Floating Farm zal gezond eten gaan produceren op een circulaire manier, dicht bij de consument. Een samenwerking met dit soort partners past goed bij onze visie.”

Ook op korte termijn staan er mooie plannen op het menu, vertelt Julien. “Bijvoorbeeld een nieuw concept voor de koffiebar, als aanvulling op het aanbod van restaurant Kuster. En we hopen veel professionals die in Delftse Poort werken ook een keer te zien op de donderdagmiddagborrels die we gaan organiseren!”