De impact van het kantoorgebouw op welzijn en gezondheid

Delftse Poort heeft het WELL Gold certificaat. En daar zijn we trots op. Met deze WELL Gold-certificering is Delftse Poort officieel een gezond gebouw, waar mensen productiever en gelukkiger zijn en zich met maximaal comfort en plezier kunnen richten op hun dagelijkse werk en welzijn. De WELL Building Standard stelt zeven hoge kwaliteitseisen die een wetenschappelijk aantoonbaar positief effect hebben op het welzijn en gezondheid van mensen.

Een WELL-gecertifieerd gebouw scoort hoog op het gebied van:

1. Luchtkwaliteit

Bij Delftse wordt er veel aandacht besteed aan goede luchtkwaliteit, wat essentieel is voor jouw welzijn en de productiviteit. Vaak draagt de aanwezigheid van mensen in een gebouw en alledaagse activiteiten zoals ademen en slijtage van textiel bij aan de vervuiling van de binnenlucht. Dit filteren wij zoveel mogelijk schoon, waardoor luchtwegproblemen, hoofdpijn en andere klachten tot een minimum worden beperkt.

2. Natuurlijk licht

In het gebouw zorgen we voor voldoende daglicht. Daglicht is namelijk essentieel voor het goed functioneren van ons bioritme. Ons bioritme bepaalt onder andere wanneer wij slapen en eten, maar ook wat onze lichaamstemperatuur, leerprestatie en stemming is. Door de aanwezigheid van daglicht voorkomen we gezondheidsklachten, slaapstoornissen, stress, concentratieproblemen en somberheid.

3. Klimaat en akoestisch comfort

Het is moeilijk om je te focussen wanneer de omgeving te koud, te warm of te lawaaierig is. Daarom besteden we veel aandacht aan het creëren van een gezond klimaat en een comfortabele akoestiek in Delftse Poort. Met een aangename temperatuur en geluidsomgeving in het gebouw, kun je je het meest productief voelen en kunnen we prikkelbaarheid en stress voorkomen.

4. Waterkwaliteit

80 tot 90% van ons brein bestaat uit water. Het is dus belangrijk om gedurende de dag voldoende water te drinken. Goed drinkwater is daarin onmisbaar. Evides is het waterbedrijf wat water aanlevert bij Delftse Poort. Het kraanwater in Rotterdam is van de hoogste kwaliteit en wordt dagelijks gecontroleerd door het drinkwaterbedrijf.

5. Gezonde voeding

Gezonde voeding leidt tot een positief effect op je immuunsysteem en daarmee een afname van ziekteverzuim. Daarnaast worden werkprestaties aanzienlijk verbeterd bij een gebalanceerde voedingsstijl. Bij Delftse Poort vind je daarom gevarieerde opties voor een gezonde maaltijd of tussendoortje. Neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld Restaurant Kuster en Coffee Lounge.

6. Beweging en activiteit

Regelmatig bewegen brengt gezondheidsvoordelen met zich mee. Het helpt niet alleen om je hoofd leeg te maken en je energie te verhogen, maar het verbetert ook je alertheid, productiviteit en stressbestendigheid. Ontdek de ultieme trainervaring bij RDAM GYM in het gebouw van Delftse Poort. Zo verrijk je gemakkelijk je dag met beweging, energie en focus!

7. Geestelijke gezondheid

Naast een fysieke gezondheid, is het ook belangrijk om lekker in je hoofd te zitten. Zo sta je positiever in het leven én heb je minder last van stress. Onze faciliteiten ondersteunen deze belangrijke balans tussen lijf en geest.