Shell Downstream Commercial kiest voor Delftse Poort in Rotterdam

Shell huurt vanaf 1 september 2022 circa 7.250 m2 kantoorruimte verdeeld over drie torens; Een luchtbrug gaat kantoorvloeren in hoog- en laagbouw verbinden.

Amsterdam, 18 augustus 2022 – Shell Downstream Commercial start vanaf 1 september 2022 met de verhuizing naar multi-tenant kantoorgebouw Delftse Poort pal naast NS Station Rotterdam Centraal. Het bedrijf sloot vorig jaar een huurovereenkomst met verhuurder CBRE Investment Management namens het CBRE Dutch Office Platform voor de huur van circa 7.250 m2. Shell Downstream Commercial is nu gevestigd in het Rotterdam Central Business District aan het Weena 70, dicht bij het Hofplein in Rotterdam.

Multi-tenant kantoorgebouw Delftse Poort naast Intercity Station Rotterdam Centraal

Shell huurt in totaal 8 verdiepingen in Delftse Poort verdeeld over drie torens. Tussen deze torens komen goede verbindingen, zoals een luchtbrug tussen torens B en C.

Jeanine Bakx, directeur Mobility Benelux en Frankrijk van Shell zegt over de verhuizing: “Voor ons is het belangrijk om op de best bereikbare plek in de stad te zitten in een duurzaam, gezond en dynamisch gebouw. In Delftse Poort zitten we direct naast het Centraal Station, in een kantoor dat aan hoge duurzaamheids- en welzijnsstandaarden voldoet en dat voorzien is van tal van diensten en voorzieningen. Een plek gericht op ontmoeten, samenwerken en inspireren.”

Multi-tenant kantoorgebouw Delftse Poort

Delftse Poort heeft een Breeam In-Use duurzaamheidscertificaat en is Well-gecertificeerd. Het is ook het eerste kantoorgebouw in de Benelux dat WiredScore Platinum gecertificeerd is. WiredScore is het label dat de connectiviteit van gebouwen evalueert en certificeert. In het kantoor met een totaal oppervlak van bijna 66.000 m2 zijn uiteenlopende bedrijven gevestigd variërend van gevestigde corporates, ambitieuze startups, ondernemers, MKB-bedrijven en non-profitorganisaties. Naast hospitality-services en een eigen conference center, biedt Delftse Poort een uitgebreid pakket aan gedeelde faciliteiten zoals flexwerkplekken, een eigen gym, ontmoetingsruimten en f&b- en horecavoorzieningen en ruime parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen. Vorig jaar is er een eigen community app gelanceerd ter versterking van het gemeenschapsgevoel. Met deze app kunnen gebruikers een bestelling plaatsen in het restaurant, toegang krijgen tot gemaksdiensten zoals de stomerij en zich aanmelden voor evenementen.

Jaap Snellen, Head of Asset Management Offices van CBRE Investment Management: “We zijn ontzettend trots op de keuze van Shell voor Delftse Poort. We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het gebouw, op het gebied van duurzaamheid, welzijn, connectiviteit maar ook met services en faciliteiten. Je hebt hier een dynamische plek waarmee je je als organisatie echt kunt onderscheiden, naar huidige medewerkers maar zeker ook op de arbeidsmarkt. Betere bereikbaarheid kun je niet vinden zo pal op het station en buiten sta je meteen in het hart van de stad. Met de verhuur aan Shell is Delftse Poort voor meer dan 90% verhuurd.”

Artist impressie Shell Café in Delftse Poort

Verhuurder CBRE Investment Management is bij de totstandkoming van de huurovereenkomst begeleid door De Mik in collegiale samenwerking met CBRE. Shell is begeleid door JLL.