Als je eens goed om je heen kijkt in Delftse Poort, zie je heel veel kunst. Een aantal kunstwerken is van kunstenaars uit Rotterdam die de opdracht aannamen om een kunstwerk te maken voor in Delftse Poort. Het resulteerde in verschillende kijkjes op de stad Rotterdam en haar bewoners.

'The Power of Support'

Ik heb voor roze gekozen, omdat het een van de kleuren van Pride is. Om inclusiviteit te integreren in het ontwerp vertegenwoordigt de figuur aan de rechterkant alle geslachtsidentiteiten. De persoon kijkt naar het centrum waar het hart het cebtrale punt is voor een selfie. Hier kun je een kus ontvangen of geven om te ontvangen steun in de vorm van liefde. Het blauwe bloemklokje aan de linkerkant symboliseert eeuwige liefde en steun. 

De lotusbloem staat voor groei, puurheid en schoonheid en vindt altijd zijn weg naar het licht. Deze bloem symboliseert de strijd en reis van de gemeenschap.

Laxmi Manuela

Laxmi Manuela is een autodidactische kunstenaar en vrouwelijke straatartiest gevestigd in Rotterdam. Ze studeerde antropologie en sociologie aan de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden. Gedurende deze tijd ontdekt ze haar passie voor schilderen. 

Meer info Laxmi Manuela

'Je hebt alleen een masker nodig om een superheld te zijn’

Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat je een superheld voor iemand bent. Mensen om je heen hebben soms genoeg aan een klein praatje of een arm om hun schouders. Je bent dan al snel iemands superheld.

Niels Eilering   |  
Ik ben opgeleid als econoom en werkzaam als consultant, met een glimlach op mijn gezicht kan ik je vertellen dat ik als kind nauwelijks bezig was met tekenen. Wel ben ik altijd een kunstliefhebber geweest en heb ik samen met mijn broer de afgelopen 15 jaar kunst verzameld. Uiteindelijk ben ik zelf begonnen met schilderen omdat ik wel van een uitdaging houd. Mijn inspiratie haal ik uit de schilderijen van de oude Nederlandse meesters zoals Frans Hals, die ik bewonder. Ik maak gebruik van felle kleuren, waarbij de kijker met zijn eigen fantasie invulling kan geven aan het schilderij. Momenteel schilder ik op canvas en craft papier en maak ik gebruik van mijn iPad om daar portretten mee te maken.
Mijn motto: je moet niet hebben wat je wil, maar willen wat je hebt.

Contact Niels Eilering

'Perfect eiland'

Het witte huis heeft een lange geschiedenis, jarenlang de hoogste “wolkenkrabber” van Europa. Met daaromheen mooie gebouwtjes rond de oude haven. Een prachtig decor voor een schilderij. De Willemsbrug is mijn lievelingsbrug, je ziet hem vaak terug op mijn schilderijen. Maar meestal zijn mijn havenstadsgezichten drukker, met veel details. Deze is transparant, rustig, met een knipoogje naar het ‘Perfect eiland’’; daar wil ik wel wonen…

Irina Volova
Ik schilder graag diverse transportthema’s, haven-en stadsgezichten, maak realistische schilderijen met soms een uitstapje naar het magisch realisme of surrealisme. Omdat ik heel lang gevaren heb op grote cruiseschepen
en mij daar continu “op weg” voelde. Dit gevoel heeft geleid tot diverse kunstopleidingen en het maken van een groot aantal werken.

Meer info Irina Volova

‘Wanneer je een Picasso niet kan betalen, schilder dan Picasso’

Wanneer je tegen iemand opkijkt, kopieer zijn talent en zorg ervoor dat je een betere variant van hem of haar wordt.

Meer over duurzaamheid

'Yes it’s a big painting‘

Jelmer Konjo

Het werk waar ik mijn zicht op richt, gaat over spel en spelen.
Ik onderzoek wat spel betekent, speel met mijn vormen en laat mij inspireren door speelobjecten.

Meer info Jelmer Konjo

'Mixed Up'

Jelmer Konjo

Het werk waar ik mijn zicht op richt, gaat over spel en spelen.
Ik onderzoek wat spel betekent, speel met mijn vormen en laat mij inspireren door speelobjecten.

Meer info Jelmer Konjo

‘De Verwoeste Stad’

Op het canvas heb ik de handen van het standbeeld van kunstenaar Ossip Zadkine gebruikt. Wereldberoemd in
Rotterdam. Deze handen reiken in ‘t schilderij naar de hemel op zoek naar vernieuwing, creatie en abstractie. Dit is
wat het schilderij presenteert; een stad in een ruimte van vernieuwing, creatie en abstractie.

Aniel Mohanlal
Geboren in Suriname en opgegroeid in Rotterdam. Sinds jonge leeftijd vind ik het fascinerend om de vele veranderingen te zien en vanaf de jaren ‘70 tot heden zijn deze goed zichtbaar in Rotterdam. De snelheid van deze ontwikkeling, vindt naar mijn mening zijn wortels mede door de bombardementen vanuit de Tweede Wereld oorlog.

Contact Aniel Mohanlal

'Haven'

Het werk is een verwijzing naar het ontstaan van de stad Rotterdam. Er werd een dam in de rivier de Rotte gelegd. Aan deze dam werd een haven gesticht. De haven zorgde voor handel waardoor de stad groeide. ‘Haven’ is een lijnenspel van rails, waarover zich kranen bewegen. Op de voorgrond staat een havenkraan waarvan
slechts een gedeelte te zien is. De rails en de kraan zijn beide in verschillende perspectieven weergegeven. Het lijnenspel is met witte vinyltape in twee verschillende breedtes uitgevoerd.

Leontien Wiehink
Ik volgde de opleiding architectonische vormgeving aan de Academie voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Na mijn afstuderen in 2004 ben ik als ontwerper openbare ruimte bij diverse architectenbureaus gaan werken. Daarnaast volgde ik een opleiding voor goudsmid. In 2015 richtte ik mijn eigen studio op waarin ik me bezighoud met kunst in de openbare ruimte, producten voor de buitenruimte en sieraden.

Meer info Leontien Wiehink

‘Deelder op het Stationsplein’

Mensen tekenen en schilderen is wat ik bijna altijd doe. Af en toe een ’city scape’, maar dan toch weer terug naar mensen. Binnen het thema Rotterdam ben ik uitgekomen bij een heel bekend persoon. Als geen ander wordt Jules Deelder met Rotterdam geïdentificeerd. Bovendien vond ik de link tussen hem en de plaats waar het schilderij komt te hangen erg leuk en toepasselijk.

CS
Centraal in Rotterdam
staat Rotterdam Centraal
Heel de wereld gaat er weg
en komt er ook weer aan
Stations zijn als havens
voor de dolende ziel
Begin van het daar en
eind van het hier

Gedicht door J.A. Deelder in opdracht van Nationale-Nederlanden bij de opening van het nieuwe station

Peter Jansen
Mijn tekeningen of schilderijen maak ik op basis van poseersessies maar ook met behulp van foto’s. In dit geval heb ik verschillende foto’s gebruikt. Daarnaast heb ik min of meer abstract de contouren van de omgeving toegevoegd. Het gebruik van aluminiumfolie was onontkoombaar bij het aangeven van de contouren van de gebouwen waaronder “station kapsalon”.

Contact Peter Jansen